Информацията, която не откривате в новия сайт може да намерите на https://arhiv.krumovgrad.bg. Благодарим ви за разбирането.

  • Начало

„Зрънце любов“ за птиците от децата в ЦНСТ Крумовград

            Зрънце любов и огромно желание за полагане на грижи вложиха децата от Център за настаняване от семеен тип – Крумовград при изработване на къщички и хранилки за изхранването на пойни птици през зимния сезон в града.

            Организаторът на инициативата, Местната комисия за борба срещу противообществените прояви на малолетните и непълнолетните /МКБППМН/ при Община Крумовград осигури къщичките и хранилките за птици, семената и останалите пособия за изработване им в организираната в периода от 27 до 31 декември 2018 г. работилница за хранилки в Център за обществена подкрепа – гр. Крумовград.

            Възпитаване на любов и хуманно отношение у децата, изграждане на мотивация за полагане на грижа и внимание за развитието на пълноценни личности беше водещият мотив за организирането на инициативата.

            Мероприятието откри секретаря на МКБППМН с презентация и информира малките възпитаници на ЦНСТ за кампанията „Зрънце любов“ на Българското дружество за защита на птиците /БДЗП/. Последва беседа за птиците, които се срещат най-често в града.

            В практическата част децата се включиха с интерес в изработването на хранилки с подръчни материали. Със специално предвидени за целта бои оцветиха част от хранилките и къщичката за птици, успешно изработиха и заредиха със семена 10 хранилки.

            В последния ден на мероприятието, на връх нова година къщичката и хранилките за птиците бяха поставени на дръвчетата пред Центъра с помощта на младежите от ЦНСТ. Желанието на децата беше хранилките да бъдат поставени в близост до тях, за да се порадват на своите пернати посетители и да се погрижат за редовното зареждане на хранилките с храна. 

            „Вече и ние си имаме къщичка за птици и за кого да се грижим“  казаха най-малките и с голям интерес и вълнение отбелязаха своя принос за оцеляването на птиците през зимния период  на интерактивната карта на сайта на БДЗП.

            Броят на хранилките, отбелязани на интерактивната карта вече наброява около 1550 хранилки в градове и села из цялата страна.

            Всеки от нас може да се включи в кампания на БДЗП, независимо къде живее.      Повече информация за кампанията на официалния сайт на БДЗП.

Fotor 154641581206439

Тагове: Съобщения

  • Публикувана на 02 Януари 2019
  • Посещения: 837

Намерете ни във Facebook

 

За връзка с община Крумовград

Logo Footer

гр. Крумовград п.к. 6900,
пл. България №5
ЕИК: 000235913
За връзка с община Крумовград

minkrum@krumovgrad.bg

тел: 03641 / 20 10, 20 11, Вътрешен 163
факс: 03641 / 70 24
Работно време: 8.00 - 17.00
Дежурни по ОСС в Община Крумовград: 03641 / 20-00,
мобилен: 0886073399

 

Къде се намираме: