Информацията, която не откривате в новия сайт може да намерите на http://arhiv.krumovgrad.bg. Благодарим ви за разбирането.

коледен благотворителен базар

Приключи коледния благотворителен базар, организиран от Общинска администрация - Крумовград с подкрепата на   Общинската организация на БЧК, НЧ „Хр.Ботев 1914”, СУ „В.Левски”, ЦПЛР-ОДК, Пенсионерско дружество, Комплекс за социални услуги, детските градини в Крумовград и самодейните колективи от града в подкрепа лечението на двадесет годишната Айбениз Мюмюн Али, която страда от детска церебрална парализа и се нуждае от оперативно лечение за подмяна на вентрикулен шънт.

    За провеждане на животоспасяващото лечение на момичето бе необходима сумата от 10 000 лв., непосилна за нея и близките й.

              И понеже Коледа е празник на споделянето, организаторите от Общинска администрация се обърнаха с покана към институции и граждани да подкрепят инициативата.

               Дни наред, деца от учебните и детски заведения на територията на общината, от извънучилищни звена, малките участници в проект „Подкрепа за предучилищното възпитание в община Крумовград” BG05M2OP001-3.001-0089-C02, самодейци, пенсионери и граждани, изработваха сурвачки, картички, празнични аксесоари, вкусни сладкиши и храни за празничната трапеза с огромното желание,  в навечерието на Коледа да внесат радост и  частица от своето щастие в дома на Айбениз, подпомагайки лечението й.

                В резултат на мащабната кампания в помощ на момичето от благотворителния коледен базар на 15 декември бе събрана сумата от 5 510 лв. По инициатива на кмета на общината Себихан Мехмед, с решение на ОбС-Крумовград беше отпусната еднократна парична помощ на Айбениз в размер на 4 000 лв.

                   „За усмивката на Айбениз и нейното семейство” в подкрепа на обявения от общината благотворителен базар, служителите на „Дънди Прешъс Металс” Крумовград организираха самостоятелен базар в минната компания, където служители и гости с удоволствие даряваха средства за здраве. От разпродажбата на сладки и солени изкушения, артикули с логото на „Дънди Прешъс Металс” и лични дарения бе събрана сумата от  3570 лв. Съпричастно с благородната инициатива на община Крумовград, ръководството на Дънди Прешъс Металс взе решение да утрои събраната от служителите сума и така ще дари на семейството на Айбениз - 10 000 лв.  

                  В навечерието на Коледа обединени около желанието всички заедно да сътворят добро и да помогнат на Айбениз,  самодейците от Крумовград  изнесоха концерт „С песен, усмивка и надежда”.

                  Благодарност на всички за съпричастността!

IMG 7668IMG 7722IMG 7679IMG 7725

Тагове: Съобщения

  • Публикувана на 18 Декември 2017
  • Посещения: 68

Намерете ни във Facebook

 

За връзка с общината

Logo Footer

гр. Крумовград п.к. 6900,
пл. България №5
minkrum@abv.bg

тел: 03641 / 71 13, 75 22
факс: 03641 / 70 24
Работно време: 8.00 - 17.00

Къде се намираме: