Информацията, която не откривате в новия сайт може да намерите на http://arhiv.krumovgrad.bg. Благодарим ви за разбирането.

Самодейците от ансамбъл «Изворче» при НЧ «Христо Ботев 1914»-Крумовград, отново призьори на фолклорен фестивал

Самодейците от ансамбъл «Изворче» при НЧ «Христо Ботев 1914»-Крумовград, отново призьори на фолклорен фестивал

       Самодейците от ансамбъл „Изворче" се завърнаха от VI Балкански шампионат по фолклор „Евро фолк- Жива вода 2017” в град Хисаря с номинация GRAND PRIX „Златен Орфей”, златен медал в категория „автентичен фолклор”, номинация - лауреат за принос при провеждането на шампионата, диплом и грамота за приемственост и работа с деца, грамота за съществен принос при съхранение и развитие на балканските традиционни народни изкуства.

       Разтърсващите изпълнения на емблематични за родопския край песни накараха публиката да притихне и да усети величието,  простора и мистиката на Родопа планина.

       30-те сърцати самодейци от няколко поколения и техните ръководители Росица Дибекова и Митко Карамфилов, получиха заслужените аплодисменти и симпатии на публиката, и високата оценка на компетентното жури.

       Високото отличие на крумовградските самодейци е признание за самоотвержения им труд, за самобитния талант, за неизчерпаемата енергия и ентусиазъм, но участието им в подобна проява би било немислимо без моралната и финансовата подкрепа на кмета на община Крумовград Себихан Мехмед, на която благодарят от все сърце.

1

2

Тагове: Новини

  • Публикувана на 14 Юни 2017
  • Посещения: 225

Намерете ни във Facebook

 

За връзка с общината

Logo Footer

гр. Крумовград п.к. 6900,
пл. България №5
minkrum@abv.bg

тел: 03641 / 71 13, 75 22
факс: 03641 / 70 24
Работно време: 8.00 - 17.00

Къде се намираме: