Информацията, която не откривате в новия сайт може да намерите на https://arhiv.krumovgrad.bg. Благодарим ви за разбирането.

Фотоизложба СРЕЩИ С ПРИРОДАТА в Крумовград

Покана Родопско морски срещи с природата

На 4 юли, от 18 часа, в Народно читалище „Христо Ботев-1914“ гр. Крумовград ще бъде открита тематична фотоизложба „Родопско-морски срещи с природата“ на фотографа Тенчо Петков, осъществена с финансовата подкрепа на Национален фонд „Култура“.

Изложбата показва красотата и разнообразието на природата в Източните Родопи и Бургаския край чрез кадри, обединени от творческия поглед на техния автор, роден в Кърджали и живеещ от години в района на Бургас. Връзката на Тенчо Петков с Крумовград е по бащина линия – баща му е роден в този хубав край. Фотографът много обича родната си Родопа планина, познава я добре и при всяка възможност се завръща там, като всеки път открива нови интересни, красиви места и ги запечатва в своите кадри, от които личи преклонението му към природата и желанието му да предаде на хората посланието да я пазят.

Във фотоизложбата са включени 30 фотографии заснети през различни сезони и времена на деня, от планинските върхове на Родопите до брега на Черно море. На интерактивни мини плакати към всяка снимка е дадена допълнителна информация за заснетите места, включително видео клипове от тях.

Проектът „Срещи с природата“ на Фондация ЕКОгАРТ си поставя за цел да представи природата като източник на вдъхновение и красота, посредством уникални кадри, създадени с внимание и обич, и също така – да предаде посланието за това колко важно е да я пазим, да я възприемаме не като даденост, а като ценност и наследство, което трябва да съхраним за бъдещите поколения.

Фотоизложбата „Родопско-морски срещи с природата“ е с вход свободен и е отворена за максимално широка публика, като на откриването на 4 юли НЧ „Христо Ботев-1914“ всеки е добре дошъл да разгледа кадрите, да сподели свои преживявания, свързани с показаните места, да закупи любима фотография, ако желае.

В крумовградското читалище изложбата ще остане до 21 юли 2024 година.

 

Заповядайте от 4 до 21 юли 2024 година в Народно читалище „Христо Ботев-1914“  Крумовград, за да се срещнете с природата по неповторим начин през фотографиите на Тенчо Петков.

Тагове: Съобщения

  • Публикувана на 02 Юли 2024
  • Посещения: 106

Намерете ни във Facebook

 

За връзка с община Крумовград

Logo Footer

гр. Крумовград п.к. 6900,
пл. България №5
ЕИК: 000235913
За връзка с община Крумовград

minkrum@krumovgrad.bg

тел: 03641 / 20 10, 20 11, Вътрешен 163
факс: 03641 / 70 24
Работно време: 8.00 - 17.00
Дежурни по ОСС в Община Крумовград: 03641 / 20-00,
мобилен: 0886073399

 

Къде се намираме:

kg map