Информацията, която не откривате в новия сайт може да намерите на https://arhiv.krumovgrad.bg. Благодарим ви за разбирането.

Специализирани контейнери за разделно събиране на стари дрехи постави община Крумовград

Специализирани контейнери за разделно събиране на стари дрехи постави община Крумовград

Два нови контейнера за разделно събиране на текстилни продукти вече са монтирани в град Крумовград. Те са поставени от „М-ТЕКС РЕЦИКЛИРАНЕ НА ТЕКСТИЛ“ ООД по заявка на  община Крумовград.

Новите  съдове са поставени на следните места:

·     на ул. „Димитър Благоев“ срещу аптека „Марешки“;

·     на ул. „Христо Ботев“ до хотел „Ахрида“.

Контейнерите са обозначени с надпис „Дрехи и обувки“ и са конструирани така, че да не може да се вади тяхното съдържание и да се разхвърля наоколо. На фронталната им част е поставен стикер с ясно упътване за начина, по който следва да се използват. В тях могат да се изхвърлят дрехи, обувки, чанти, колани, хавлиени кърпи, пердета, завеси и други подобни изделия от текстил или кожа.

Важно изискване е всички ненужни текстилни и кожени материали да бъдат чисти и опаковани в затворена торба или плик. Забранено е изхвърлянето на всякакви други видове отпадъци (сред които пластмаса, стъкло, метал, хартия и други) в контейнерите.

Обслужването им и последващото третиране на материалите от текстил и кожа ще се осъществява от представители на „М-ТЕКС РЕЦИКЛИРАНЕ НА ТЕКСТИЛ“ ООД.

С поставянето на специализираните контейнери община Крумовград цели да осигури лесен начин на гражданите да предават своите ненужни дрехи и обувки, както и да се даде възможност този вид материали да бъдат рециклирани или оползотворени.

Тагове: Съобщения

  • Публикувана на 24 Януари 2023
  • Посещения: 448

Намерете ни във Facebook

 

За връзка с община Крумовград

Logo Footer

гр. Крумовград п.к. 6900,
пл. България №5
ЕИК: 000235913
За връзка с община Крумовград

minkrum@krumovgrad.bg

тел: 03641 / 20 10, 20 11, Вътрешен 163
факс: 03641 / 70 24
Работно време: 8.00 - 17.00
Дежурни по ОСС в Община Крумовград: 03641 / 20-00,
мобилен: 0886073399

 

Къде се намираме:

kg map