Информацията, която не откривате в новия сайт може да намерите на https://arhiv.krumovgrad.bg. Благодарим ви за разбирането.

Поздрав от кмета на община Крумовград за 1 ноември - Ден на народните будители

Уважаеми дейци на науката, просветата и културата, 

Уважаеми общественици и жители на община Крумовград, 

За мен е чест да Ви поздравя с Деня на народните будители – 1 ноември. Това е общобългарски празник на историческата памет и национално самочувствие, отстоявани през годините от знайни и незнайни книжовници, просветители и борци за национално освобождение, вдъхвали вяра на народа в собствените му сили и съхранили духовните ценности на нацията. Нека в този ден да си спомним и да отдадем своята почит към всички велики българи, които са показали какво означава да милееш за Родината си и с гордост да си готов да отдадеш живота си за нея. Нека помним делата на книжовници, просветители, духовни стожери, творци и радетели за знание и развитие на словото и нека да бъдем техни последователи! 

Първи ноември е празник за всички наши съвременници, които виждат смисъл в това, да поддържат духа ни буден, хора на знанието, вдъхновението, творчеството и любовта към родното, чиято мисия в живота е да съхраняват и предават завещаното ни историческо наследство. Да си пожелаем да има повече съвременни будители, които да дават добрия пример и да пробуждат стремежа у всички нас към активност и вяра в по-доброто. Нека тачим и почитаме празниците на духа и да пазим нашите български традиции. 

Честит празник културни и просветни дейци, честит празник на всички Вас, съвременни народни будители! Бъдете здрави и винаги поддържайте будна любовта към знанието. 

Тагове: Съобщения

  • Публикувана на 01 Ноември 2022
  • Посещения: 340

Намерете ни във Facebook

 

За връзка с община Крумовград

Logo Footer

гр. Крумовград п.к. 6900,
пл. България №5
ЕИК: 000235913
За връзка с община Крумовград

minkrum@krumovgrad.bg

тел: 03641 / 20 10, 20 11, Вътрешен 163
факс: 03641 / 70 24
Работно време: 8.00 - 17.00
Дежурни по ОСС в Община Крумовград: 03641 / 20-00,
мобилен: 0886073399

 

Къде се намираме:

kg map