Информацията, която не откривате в новия сайт може да намерите на https://arhiv.krumovgrad.bg. Благодарим ви за разбирането.

Честване на 24 май в Крумовград

                  Честване на 24 май в Крумовград

 

                  Тричасова програма в прослава на Светите братя Кирил и Методий, на българската азбука, просвета и култура и на славянската книжовност радваше днес жителите и гостите на Крумовград.

                  Точно в 9.30 часа фанфарният оркестър на ЦПЛР-ОДК, създаден  по проект през 2008 г. и ръководен от тогава до днес от сърцатият учител по музика Митко Карамфилов, поведе шествието на децата и учениците от крумовградските детски и учебни заведения.

                 След тържествения химн на двамата солунски братя, с приветствие към учителите, учениците и гражданите, дошли на празника се обърна кметът на общината Себихан Мехмед.След думите на благодарност към учителите, приели своята професия като призвание, г-жа Мехмед награди абитуриенти пълни отличници и изявени ученици за постигнати успехи в училище и на олимпиади и конкурси. Награди на петима абитуриенти бяха връчени и от г-жа Айтен Сабри – президент на Ротари клуб Момчилград.

               Стихове, изпълнени от първокласници, песни и танци радваха малки и големи в празничния ден.

               Дълго, пъстро хоро поведоха танцьорите от танцово шоу „Кабили” – Пловдив под кръшните песни и хора, изпълнени от чаровната певица Райна.

               Ден преди големият български празник – 24 май, кметът на общината покани на среща-коктейл учителите от общината и пенсионирали се вече учители. Превърнала се вече в традиция, тази среща връща минали спомени, на нея от сърце се благодари – за всеотдайността, за вярата и любовта към  децата, за търпението, и най вече за това, че приемат своята работа като призвание и не прекрачват училищният праг с равнодушно сърце. Трогателна, мила, вълнуваща бе срещата, с участието на водещия Теодор Тодоров, DJ Краси Белев и танцова формация „Елика” от гр.Пловдив.

        DSC 0519

DSC 0873

среща

Тагове: Съобщения

  • Публикувана на 24 Май 2022
  • Посещения: 603

Намерете ни във Facebook

 

За връзка с община Крумовград

Logo Footer

гр. Крумовград п.к. 6900,
пл. България №5
ЕИК: 000235913
За връзка с община Крумовград

minkrum@krumovgrad.bg

тел: 03641 / 20 10, 20 11, Вътрешен 163
факс: 03641 / 70 24
Работно време: 8.00 - 17.00
Дежурни по ОСС в Община Крумовград: 03641 / 20-00,
мобилен: 0886073399

 

Къде се намираме:

kg map