Информацията, която не откривате в новия сайт може да намерите на https://arhiv.krumovgrad.bg. Благодарим ви за разбирането.

Общинска администрация - Крумовград У В Е Д О М Я В А Жителите на община Крумовград, че  започва дейности по премахване на сухи и потенциално опасни клони и дървета в района на Градски парк Крумовград

Общинска администрация - Крумовград

У В Е Д О М Я В А

Жителите на община Крумовград, че  започва дейности по премахване на сухи и потенциално опасни клони и дървета в района на Градски парк Крумовград.

Предвидените дейности са следствие от направено обследване на здравословното състояние на дърветата в Градския парк, възложено от Община Крумовград на екип от експерти на „Tree Doctor“ гр. София. На дърветата са направени експертни визуални оценки и е определено здравословното им състояние чрез импулсен томограф (арботом) и резистограф, даващи информация за гнилостни процеси и наличие на кухини. Съгласно експертния анализ на резултатите и преценката на риска за хората, са направени препоръки за предприемане на подходящи мерки за подобряване здравословното състояние на дърветата или при невъзможност за подобряване – за премахване и замяна с други дървесни индивиди.

На обследваните дървета са поставени номера с боя с червен цвят. На индивидите, за които са дадени препоръки за премахване, са поставени и информационни табели с установеното им общо състояние.

По дадените експерти препоръки за повишаване устойчивостта на дърветата и безопасността на преминаващите хора, през пролетния период се предвиждат само дейности касаещи вземането на мерки в най-кратък срок – до 6 месеца. Предвидено е кастрене на сухи клони от 23 броя дървета и премахването на 15 броя сухи и опасни дървета, определени в лошо общо състояние.

До мястото на отстранените дървета ще бъдат засадени нови широколистни видове, съвместими с останалите видове в Градския парк и характерни за нашите географски ширини - като дъб, чинар, явор, липа и други.

Дейностите по кастрене на сухи и потенциално опасни клони, премахването на опасни дървета, както и засаждането на нови дървесни видове, е възложено от Община Крумовград на фирма извършваща професионално озеленяване.

 Общинска администрация - Крумовград

Тагове: Съобщения

  • Публикувана на 04 Март 2022
  • Посещения: 520

Намерете ни във Facebook

 

За връзка с община Крумовград

Logo Footer

гр. Крумовград п.к. 6900,
пл. България №5
ЕИК: 000235913
За връзка с община Крумовград

minkrum@krumovgrad.bg

тел: 03641 / 20 10, 20 11, Вътрешен 163
факс: 03641 / 70 24
Работно време: 8.00 - 17.00
Дежурни по ОСС в Община Крумовград: 03641 / 20-00,
мобилен: 0886073399

 

Къде се намираме:

kg map