Информацията, която не откривате в новия сайт може да намерите на https://arhiv.krumovgrad.bg. Благодарим ви за разбирането.

Барабанен марш даде начало на честването на 143-та годишнина от Освобождението на България от османско иго в Крумовград

Барабанен марш даде начало на честването на 143-та годишнина от Освобождението на България от османско иго в Крумовград

 

           С шествие до паметниците на Руския войн и на капитан Петко войвода, водено от група барабанчици от фанфарния оркестър на ЦПЛР-ОДК, премина честването на националния празник на България 3 март в Крумовград.

           Десетки венци и цветя в знак на признателност към  героизма и себеотрицанието на войните освободители, опълченците и знайни и незнайни герои бяха поднесени от институции и граждани.

           Приветствие към гражданите, които се присъединиха към шествието, спазвайки противоепидемичните мерки в условията на пандемия,  отправи кметът на общината Себихан Мехмед. Тя се обърна с призив към младите хора, дошли на празника:            „Млади приятели, вярвайте, че сме успявали тогава, когато сме били не само свободни, но и обединени в името на национален идеал. Такъв идеал е Освобождението...  Важно е да успяваме и днес. Да застанем зад онези национални и местни каузи, които ни обединяват. И ни показват, че проблемите, които ни разделят са по-малки и преходни от големите ни цели. Нека бъдем единни, достойни наследници на миналото и горди предшественици на идните поколения!”

             Рецитал за празника и исторически филм, подготвени от ученици от СУ „В.Левски” в града са поместени на официалната страница на общината.

3mart

Тагове: Съобщения

  • Публикувана на 03 Март 2021
  • Посещения: 767

Намерете ни във Facebook

 

За връзка с община Крумовград

Logo Footer

гр. Крумовград п.к. 6900,
пл. България №5
ЕИК: 000235913
За връзка с община Крумовград

minkrum@krumovgrad.bg

тел: 03641 / 20 10, 20 11, Вътрешен 163
факс: 03641 / 70 24
Работно време: 8.00 - 17.00
Дежурни по ОСС в Община Крумовград: 03641 / 20-00,
мобилен: 0886073399

 

Къде се намираме:

kg map