Информацията, която не откривате в новия сайт може да намерите на https://arhiv.krumovgrad.bg. Благодарим ви за разбирането.

Стартира предоставянето на услугата „топъл обяд“  по проект  „Топъл обяд в условия на пандемията от COVID-19 в община Крумовград“

Стартира предоставянето на услугата „топъл обяд“  по проект

 „Топъл обяд в условия на пандемията от COVID-19 в община Крумовград“

 

Община Крумовград стартира дейности по проект „Топъл обяд в условия на пандемията от COVID-19 в община Крумовград“ , финансиран по Оперативна програма за храни и/или основно материално подпомагане, процедура за директно предоставяне на безвъзмездна финансова помощ BG05FMOP001-5.001 „3.1 - Топъл обяд в условия на пандемия от COVID -19“.

Проектът цели намаляване на броя на живеещите в бедност лица на територията на община Крумовград, чрез осигуряване на храна за хората, засегнати в най-голяма степен от пандемията COVID-19.

Услугата ще се предоставя на 613 души, като 350 души ще бъдат обслужвани в Домашен социален патронаж гр. Крумовград, 50 - във филиала в с. Аврен, 165 - във филиала в с. Егрек и 48 - във филиала в с. Поточница. На одобрените бенефициенти, обядът ще се доставя до дома като всеки работен ден за периода от 11.01.2021 г. до 27.04.2021 г. те ще получават супа, основно ястие, хляб и поне веднъж седмично десерт.

В проекта са включени лица от следните целеви групи:

  • лица без доходи или с ниски доходи под линията на бедност - хора в затруднение поради влошената икономическа обстановка в страната, хора, които поради възрастта си или налични увреждания са в по-висок риск от заразяване и неблагоприятно протичане на инфекцията;
  • лица, обект на социално подпомагане, за които е установена нужда от допълнителна подкрепа и в условията на извънредна епидемична обстановка, са в невъзможност да задоволят основните си жизнени потребности.

Потребителите на услугите са лица от следните населените места в община Крумовград - град Крумовград и селата:  Аврен, Вранско, Голям Девесил, Горна Кула, Гулийка, Девесилица, Девесилово, Егрек, Едрино, Звънарка, Каменка, Кандилка, Красино, Луличка, Малък Девесил, Морянци, Овчари, Орех, Пелин, Подрумче, Полковник Желязово, Поточарка, Поточница, Рогач, Сливарка, Скалак, Стари Чал, Студен Кладенец, Сърнак и Черничево.

Предоставянето на топлия обяд стартира на 11.01.2021 г. и ще приключи на 27.04.2021 г.

Приемът на заявления остава отворен и ще се реализира през целия период на изпълнение на проекта.

Допустимите целеви групи по процедурата за кандидатстване са:

  • Лица без доходи или с ниски доходи под линията на бедност – хора в затруднение, поради влошената икономическа обстановка в страната, хора, които поради възрастта си или налични увреждания са в по-висок ръст от заразяване и неблагоприятно протичане на инфекцията.
  • Лица, поставени под карантина – без доходи или с ниски доходи под линията на бедност и нямат близки, които да им окажат подкрепа.
  • Лица, обект на социално подпомагане, за които е установена нужда от допълнителна подкрепа и в условията на извънредна епидемична обстановка, са в невъзможност да задоволят основните си жизнени потребности.

Кандидатстването за ползването на услугата става чрез подаване на заявление -декларация до кмета на община Крумовград, а принадлежността на лицата подали заявление към допустимите целеви групи се потвърждава от Дирекция „Социално подпомагане“  гр. Крумовград.

Към момента капацитетът на проекта е запълнен, но при потвърждаване принадлежността, лицата подали заявление за включване, ще бъдат дописвани към списъка на потребителите-резерви по проекта.

Заявления за включване в проекта се подават на адрес: пл. „България“ № 16, ет. 1 и ул. Трети март № 3, ет. 1, общинска Администрация – Крумовград. Всеки кандидат, задължително в заявлението посочва актуален телефонен номер за обратна връзка.

Проект „Топъл обяд в условия на пандемията от COVID-19 в община Крумовград“ се реализира с финансовата подкрепа на Оперативна програма за храни и/или основно материално подпомагане, съфинансирана от Фонда за европейско подпомагане на най-нуждаещите се лица.

Тагове: Съобщения

  • Публикувана на 11 Януари 2021
  • Посещения: 579

Намерете ни във Facebook

 

За връзка с община Крумовград

Logo Footer

гр. Крумовград п.к. 6900,
пл. България №5
ЕИК: 000235913
За връзка с община Крумовград

minkrum@krumovgrad.bg

тел: 03641 / 20 10, 20 11, Вътрешен 163
факс: 03641 / 70 24
Работно време: 8.00 - 17.00
Дежурни по ОСС в Община Крумовград: 03641 / 20-00,
мобилен: 0886073399

 

Къде се намираме:

kg map