Информацията, която не откривате в новия сайт може да намерите на https://arhiv.krumovgrad.bg. Благодарим ви за разбирането.

  • Начало

Считано от 01.06.2020г. (първи юни) детските градини на територията на община Крумовград отварят врати за посещение от деца

Считано от 1юни детските градини на територията на община Крумовград отварят врати за посещение от деца.

По разпореждане на кмета на общината госпожа Себихан Мехмед на директорите на детските градини е възложено да осъществят предварително необходимите строги санитарно – хигиенни дейности, както и да създадат и въведат организация за работа, спрямо характера на съответната институция при стриктно спазване на указаните от Министерството на здравеопазването, Министерството на образованието и науката и/или друг държавен орган и/или институция мерки за организиране на дейностите в детските градини след възстановяване на прием на деца.

Макар че детските градини се отварят за посещение от всички деца, в настоящата ситуация единствената сигурна и безопасна среда с гарантирана физическа дистанция е домашната, затова е препоръчително децата, за които има възможност да се грижи възрастен, да останат вкъщи.

 Подновяването на посещенията може да стане само по желание на родителите и с изричното условие, че са запознати и декларират, че ще спазват новите правила за работа на детската градина. Това ще става с подписване на декларация, която е публикувана на сайта на Община Крумовград. Декларацията е изготвена от Министерството на образованието. 

Най-малко четири пъти дневно ще бъдат дезинфекцирани всички помещения в сградите на детските градини. Най-малко два пъти на ден ще бъдат почиствани играчките, а тези за които това е невъзможно, няма да бъдат достъпни за децата. Ежедневно ще бъдат дезинфекцирани и детските площадки.

Всяка сутрин здравословното състояние на децата ще се проверява от медицинския персонал, като в случай на констатиране на признаци на заболяване на детето може да бъде отказано приемане. Ако детето е с температура или грипоподобни симптоми, то трябва да си остане вкъщи до пълното му оздравяване. За деца с хронични заболявания или специални образователни потребности е необходима предварителна консултация с личния лекар.

Повече ще е времето, което децата ще прекарват навън, стига метеорологичните условя да го позволяват. При игрите навън ще се следи заедно да бъдат само децата от една група, тъй като е необходима физическа дистанция между различните групи.

Родителите ще придружават детето само до мястото на прием, без да влизат в сградата на детската градина, освен ако не бъдат помолени за това.

Мерките за организиране на дейностите са публикувани в сайта на Министерството на здравеопазването.

Всеки заинтересован може да се запознае с pdfдекларацията22.05.2020г.и docxмерките за организиране на дейностите в детските градини и детските ясли 22.05.2020г.след възстановяване на приема на деца.

ПРИКАЧЕНИ ДОКУМЕНТИ
ФайлРазмер на файла:Създаден
Свали този файл (Заповед възобновяване посещенията на деца в ДГ.docx)Заповед възобновяване посещенията на деца в ДГ.docx45 КБ22.05.2020г.

Тагове: Съобщения

  • Публикувана на 22 Май 2020
  • Посещения: 1139

Намерете ни във Facebook

 

За връзка с община Крумовград

Logo Footer

гр. Крумовград п.к. 6900,
пл. България №5
ЕИК: 000235913
За връзка с община Крумовград

minkrum@krumovgrad.bg

тел: 03641 / 20 10, 20 11, Вътрешен 163
факс: 03641 / 70 24
Работно време: 8.00 - 17.00
Дежурни по ОСС в Община Крумовград: 03641 / 20-00,
мобилен: 0886073399

 

Къде се намираме:

kg map