Информацията, която не откривате в новия сайт може да намерите на https://arhiv.krumovgrad.bg. Благодарим ви за разбирането.

Почина почетния гражданин на Крумовград Фискарн Бернтссон

Почина почетния гражданин на Крумовград

Фискарн Бернтссон – гражданин на Кралство Швеция, Крумовградската общественост загуби един добър приятел и дългогодишен дарител, а ОбС-Крумовград и ръководството на общината изпратиха съболезнователен адрес до близките на починалия почетен гражданин на Крумовград – Фискарн Бернтссон.

Чрез основаната фондация „Помощ за България”, повече от 20 години той откликваше на нуждите на сираци и изпаднали в беда семейства.

Фискарн се занимава с отглеждане на цветя и чрез фондацията години наред организира базари всеки четвърти понеделник на юни .Събраните средства от благотворителните продажби, жителите на градчето Варберг-Кралство Швеция, даряват на населението от Източните Родопите, чрез изселника от Крумовград Хасан Татарофф.

С дарената апаратура и финансови средства за болниците в област Кърджали, Фискарн даде шанс за живот на стотици хора. Ежегодно радваше децата от КСУ в Крумовград с дарения от дрехи и обувки.

С дарени средства за построяване и обзавеждане на нова къща, върна вярата в доброто на семейство от с.Девисилово, останало без дом след пожар.

Това е само част от неуморната благотворителна дейност и безкористния труд на Фискарн за доброто на хората.

Крумовградската общественост никога няма да го забрави, защото след себе си той оставя светъл път и пример, който всички трябва да следваме.

Тагове: Новини

  • Публикувана на 25 Март 2016
  • Посещения: 1307

Намерете ни във Facebook

 

За връзка с община Крумовград

Logo Footer

гр. Крумовград п.к. 6900,
пл. България №5
ЕИК: 000235913
За връзка с община Крумовград

minkrum@krumovgrad.bg

тел: 03641 / 20 10, 20 11, Вътрешен 163
факс: 03641 / 70 24
Работно време: 8.00 - 17.00
Дежурни по ОСС в Община Крумовград: 03641 / 20-00,
мобилен: 0886073399

 

Къде се намираме:

kg map